Behandeling

Behandeling

Alvorens de behandeling kan plaatsvinden, zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Hierin luister ik naar je klachten, wat je graag anders wilt, je levensloop en wie je bent als persoon.  Er zal je worden gevraagd om een vragenlijst in te vullen. 

 

Nadien zal ik je een behandeling voorstellen waarbij ik vooral probeer aan te sluiten bij zowel je hulpvraag als je persoonlijke stijl. Samen kunnen we onderzoeken welke veranderingen je in je leven wilt aanbrengen. En wat nog belangrijker is, hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Uitgangspunt is werken met realistische en haalbare doelen. Samen, in je eigen tempo. Dit gaat gepaard met vallen en opstaan en vraagt regelmatig moed en inzet van jouw kant.  Om uiteindelijk weer je eigen weg te vinden en zelfstandig op eigen kracht weer verder te kunnen gaan.

 

Een psychologisch gesprek bestaat uit 45 minuten individuele behandeltijd en een kwartier administratie. De aanmeldwachttijd is 3-4 weken. De aanmeldwachttijd is onafhankelijk van je diagnose dan wel je zorgverzekeraar. De behandelwachttijd na intake is 4-6 weken. De wachttijden zijn geactualiseerd op 01-02-2019.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieder en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Uw gegevens worden met zorg behandeld conform deze privacy policy.