Financiën

Vanaf 1 januari 2014 krijg je vanuit de basisverzekering tussen de 5 en 11 contacten vergoed. Het aantal contacten is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten die je hebt. De huisarts zal in eerste instantie een inschatting hierover maken; hij/zij zal hierbij een voorlopige diagnose stellen. Voor de vergoeding van deze contacten wordt je eigen risico (*) aangesproken. Let wel indien er gedurende de behandeling sprake is van een afspraak die je niet meer dan 24u afmeldt, wordt deze bij jou in rekening gebracht. De zorgverzekeraar bemiddelt hier niet in. Het tarief hiervoor is €90.

Daarnaast mag er hulp bij bepaalde psychische problemen worden aangeboden in de vorm van afzonderlijke gesprekken. Deze klachten worden niet vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Het tarief hiervoor is €98,-. 

Tijdens het eerste contact kunnen we bespreken wat je het liefste hebt en wat de mogelijkheden zijn.  

 (*) Verplicht eigen risico

Alle geneeskundige GGZ valt onder het verplichte eigen risico van €385,- per jaar voor 2017. Dit betekent dat je maximaal €385,-  zelf moet betalen voor de zorg die in het basispakket zit. Bijvoorbeeld voor medicijnen, ziekenhuisopname of therapie. Dit geldt zowel voor geestelijke als lichamelijke gezondheidszorg.

Zorgverzekeraars

In 2017 ben ik gecontracteerd met de volgende zorgverzekeraars: VGZ (onder ZIO), VRZ Multizorg, CZ, DSW en Menzis. Degenen die verzekerd zijn bij Achmea en hierbij horende labels kan ik op basis van restitutie behandelen. De tarieven worden berekend naar de NZa (link)